Home

Voor Wie

Ons aanbod

Werkzaamheden

Woonwinkel & Schenkerij

Informatie

Visie

Wie zijn Wij

Contact


Kerstin
Na mijn MBO opleiding voor Activiteitenbegeleidster ben ik gaan werken bij de Geestelijke Gezondheids Zorg (GGZ) in Franeker. Ik heb hier bij diverse afdelingen gewerkt van acute zorg tot langdurige zorg. Eerst als activiteitenbegeleider en na het behalen van mijn HBO-SPH diploma als trajectbegeleider en leidinggevende in Heerenveen.

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest bij Talant Drachten als hoofd Werk en Dagbesteding. Ik stuurde hier diverse onderdelen aan van belevingsgerichtte dagbesteding tot arbeidsachtige- en arbeidsmatige dagbesteding.

In 2007 hebben we onze droom; een eigen B&B in het voorhuis van onze boerderij kunnen realiseren. In de B&B kan ik mijn eigen creativiteit voor een groot deel kwijt. Ik vind het heerlijk om de kamers sfeervol aan te kleden rekening houdende met de seizoenen.

Het contact met en de verzorging van de gasten geeft me veel positieve energie. Geleidelijk aan onstond het idee dat een eigen werk en dagbesteding project gekoppeld aan de B&B ook wel heel erg leuk zou zijn. Voldoende werkzaamheden op diverse niveau’s. Een overzichtelijke omgeving en een gemoedelijke huiselijke sfeer. Onze kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes zijn natuurlijk ook regelmatig aanwezig. Kortom wat ons betreft een unieke kleinschalige Werk en Dagbestedings locatie.

Na jaren leiding te hebben gegeven aan teams is het voor mij een uitdaging om met de mensen waar het uiteindelijk allemaal om draait te werken. Samen uitzoeken waar iemand goed in is en leuk vindt.
Ons project biedt heel veel mogelijkheden en omdat we alles in eigen beheer hebben kunnen we heel snel iets nieuws realiseren. Wanneer iemand graag alleen wil werken regelen we dit. Wanneer iemand heel erg van een bepaald dier houdt bekijken we of dit dier toegevoegd kan worden aan onze veestapel. Uiteraard mag de liefhebber dan een naam aan het dier geven.
Kortom samen de boel uitbouwen en van alles genieten!

Cor
Ik ben in deeltijd werkzaam bij een bedrijf wat o.a. medisch papier maakt voor diverse bedrijven. Mijn grote hobby’s zijn naast mijn gezin, klussen in en rondom het huis, zonnebloemen telen en tuinieren.

Na de geboorte van onze oudste zoon Matthys kwamen wij al snel in aanraking met de gezondheidszorg. Onze zoon bleek na een zeer slechte start een ontwikkeling achterstand te hebben. In de jaren erna heeft hij deze achterstand niet meer ingehaald. Matthys heeft een verstandelijke beperking en de diagnose PPD-NOS is bij hem gesteld. Daarnaast heeft hij nog schildklierproblemen.

In 2007 hebben wij het besluit genomen een PGB voor hem aan te vragen. Wij merkten dat hij er last van begon te krijgen zelden of nooit vriendjes thuis te hebben spelen zoals zijn broertje. Zijn sociale omgeving was beduidend kleiner. Gelukkig vonden we al snel een fijne logeerplek waar hij dank zij zijn PGB een weekend in de maand kan logeren. Hij gaat hier met veel plezier naar toe en we merken dat de uitbreiding van zijn sociale netwerk hem heel goed doet.

Bovenstaande heeft mij overtuigd van het nut van kleinschalige zorgprojecten. Korte lijnen en persoonlijk contact spreken mij erg aan. Dit is dan ook de reden waarom ik graag dagbesteding wil bieden aan mensen met een beperking die een zinvolle dagbesteding zoeken. Samen binnen en buiten werken en van elkaar leren.

Helianthus Zathe, De Feart 17, 9222 NR Drachtstercompagnie, Telefoonnummer 0512-342488, Mobiel 0630916338, E-mail: info@werk-dagbesteding.nl